Rabok törték a jeget a Tiszánál

A tiszaeszlári szivattyútelepet tisztították meg a fogvatartottak, akik önként jelentkeztek a munkára.

Kovács József
2017. 02. 16. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szivattyútelep végzi a Tiszaeszláron és a környékén lévő településeken felgyülemlő belvíz átemelését a Tiszába, azonban a tiszai jégzajlás következtében feltorlódott hulladék és uszadék, valamint a telephelyen található uszadékkiszedő szerkezet meghibásodása akadályozta a szivattyú működését, ez pedig belvízveszély kialakulásához vezethetett volna.

Emiatt volt nagy szükség az emberi erőre, így az elítéltek a helyszínen – a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársaival – jeget törtek, csáklyákkal megszabadították a szivattyú beömlőnyílását az uszadékoktól, valamint partra hordták az összegyűjtött hulladékot, így sikerült biztosítani az átemelő szivattyú zavartalan működését – tették hozzá.

Megjegyezték: a büntetés-végrehajtási intézet számára nem idegen dolog az árvízi, belvízi védekezésben való részvétel, már a 2010-es nagy tavaszi árvízvédekezési feladatokban is részt vettek a fogvatartottak, valamint a belvízvédekezési munkákban is végeztek önkéntes munkát.

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint a környező települések felkérésének is eleget téve az intézet az idén is részt vesz a védekezésben. A fogvatartottak készek arra, hogy bármikor segítsenek, ha szükség lesz a munkájukra – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.