Szeptemberig meghosszabbítják a válsághelyzetet

Szeptember elejéig ismét meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet.

MTI
2017. 02. 15. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György elmondta: a magyar államhatáron naponta 60-80, de előfordul, hogy 100-150 illegális átlépési kísérletet regisztrálnak. Különösen a szerb szakaszon, de másutt, így az ukrán és a román szakaszon lévő helyzet is indokolja, hogy a rendőri és katonai erőket továbbra is „intenzíven lehessen alkalmazni”, s erre a jelenleg is hatályos válsághelyzet ad lehetőséget.

A kormány csaknem egy éve, 2016. március 9-i hatállyal rendelte el Magyarország egész területére a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A kormány honlapján frissen közzétett tervezet szerint a válsághelyzet meghosszabbításáról szóló, március 6-án életbe lépő rendelet szeptember 7-ig hatályos.

Bakondi György az M1 műsorában a migrációs mozgásról elmondta: az idén a nagyobb arányú mozgás Olaszország felé figyelhető meg. Ráadásul a titkosszolgálati információk alapján ennek szervezésében egyre nagyobb arányban vesznek részt a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet emberei. Az illegális migránsok jellemzően Líbiából érkeznek hajókon – fűzte hozzá a belbiztonsági főtanácsadó, megjegyezve: jellemző útvonalak vannak még Tunéziából és Egyiptomból is.

Bakondi György azt mondta, a Fidesz–KDNP szerdán kezdődő, péntekig tartó frakcióülésén is kiemelt téma lesz a migrációs helyzet. Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön ad tájékoztatást a témában a visegrádi tanácskozáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.