Szigorodó idegenrendészeti őrizet

A román–magyar határ lezárása jelenleg nincs napirenden, de a szükséges előkészületek megtörténtek.

MTI
2017. 02. 07. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány stratégiai kabinetje döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításához szükséges négy törvény módosításáról. A bevándorlók magyarországi tartózkodása biztonsági kockázatot jelent, ezért a kormány döntött arról, hogy szabad mozgásukat korlátozni kell – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a Makón tartott lakossági fórumon kétszáz fős hallgatóság előtt.

A jövőben azoknak, akik beadják a kérelmüket, a határon kell várakozniuk addig, amíg döntés születik. Jelenleg ez nincs így, a bírósági felülvizsgálat idejére, illetve négy hét elteltével nyílt táborba kerülnek a migránsok – tudatta a miniszter.

Több lépésben azokat, akik jelenleg az ország területén tartózkodnak – számuk hét-nyolcszázra tehető – visszaszállítják majd a határhoz – mondta. A politikus kérdésre válaszolva elmondta, a román–magyar határ lezárása jelenleg nincs napirenden, de a szükséges előkészületek megtörténtek, ahogy egy második kerítés építéséhez is készen vannak a tervek a magyar–szerb határon.

Lázár János hangsúlyozta, Afrikában és a Közel-Keleten tízmilliók várakoznak arra, hogy elinduljanak Európába. Leszögezte: az ország biztonságáról saját magunknak kell gondoskodnunk, a magyar határ védelmét nem bízhatjuk arra, mi történik Törökországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.