Szijjártó villájába is ellátogatott Szergej Lavrov

Nem akárhol vacsorázott szerdán az orosz külügyminiszter.

MNO
2017. 02. 02. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nem akárhol vacsorázott tegnap este, Szijjártó Péter fogadta „szerény” dunakeszi otthonában – írja a Hvg.hu.

A hírt a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette a portálnak. Lavrov volt tehát a Szijjártó-villa tizedik külföldi díszvendége, informális vacsorán járt fiatal kollégájánál. Eddig leginkább szláv országok külügyminiszterei élvezték a családias légkört, a medencét és a neobarokk hangulatot – teszik hozzá.

A magyar külügyminiszter 35 évesen vásárolta meg a házat Dunakeszin. A 700 négyzetméteres ingatlant 198 millió forintért árulták, ám a hírek szerint lealkudtak belőle bő 30-at. A vásárlás híre komoly felháborodást váltott ki 2014-ben, ám Orbán Viktor azzal nyugtázta Szijjártó drága választását, hogy ott viszont méltó módon tudja majd külügyminisztere fogadni Magyarország külföldi vendégeit – idézi fel a Hvg.hu.

Arra a kérdésre, hogy Szijjártó Péter miből is vette a méregdrága ingatlant, a külügyminiszter válasza úgy szólt, hogy a szülei segítették. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.