Tarlós mérlegeli a Szabadság híd lezárásának lehetőségét

A döntés a június 1-je és augusztus 20-a közötti hétvégéket érintené.

MTI
2017. 02. 07. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a június 1-je és augusztus 20-a közötti hétvégékre lezárják a hidat, kivéve a vizes világbajnokság idején – írták a hivatal kommunikációs igazgatósága által az MTI-hez eljuttatott közleményben, sajtóhírekre reagálva.

A Valyo – Város és Folyó Egyesület hétfői közleményében írt arról, hogy kezdeményezik: 2017-ben időszakosan, szervezett formában ismét a gyalogosoké legyen a főszerep a hídon.

Emlékeztettek: 2016-ban a villamosvágány-felújítások miatt a lezárt Szabadság hidat „nagy örömmel vették birtokukba a fővárosiak”; a lezárt híd mind a helyieknek, mind a turistáknak „óriási attrakciónak számított”.

Mint megírtuk, a Város és Folyó Egyesület netes kérdőívben gyűjti össze a „hidazók” javaslatait, ezt követően pedig kampányt indítanak, hogy 2017 nyarán minden hétvégén legyen ismét szabad a híd. „Tavaly örömmel szemléltük, hogy a híd spontán használói magukénak érezték a teret, programot szerveztek ide, és vigyáztak rá. A legmeghatóbb jelenet számunkra – a nagy tömegen túl – a hídfőknél spontán kialakult szelektív szemétgyűjtés volt” – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.