Tizenkét embert vittek kórházba mérgező gáz belégzése miatt

Szúrós szag miatt riasztották a tűzoltókat.

MTI
2017. 02. 02. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bányay Judit tájékoztatása szerint ismeretlen eredetű szúrós szag miatt riasztották a tűzoltókat Nyíradonyba, az Ady Endre utcába szerda este. A helyszínre harminc fővel vonultak ki a nyíradonyi, a debreceni, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók, és a helyszínen voltak a vízmű szakemberei is.

A szúrós szagot ismeretlen eredetű mérgező gáz kiáramlása okozta. Az eset az Ady Endre, valamint a környező utcákat is érintette.

A katasztrófavédelem és a vízmű szakemberei átvizsgálták a környék csatornarendszerét, eltávolították a szennyezett vizet az érintett terület ciszternáiból, és átmosták a vízgyűjtőket.

A lakosságot az ingatlanok ismételt átszellőztetésére hívták fel. Összesen tizenkét ember szenvedett könnyű sérüléseket, a mentők kórházba vitték őket – közölte a katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.