Tizennégy volt népszabadságos került a Népszavához

Ezzel együtt több szerkesztő pályafutása ért véget a lapnál.

MNO
2017. 02. 01. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság volt munkatárai által működtetett Facebook-oldalon jelent meg a hír, miszerint február elsejével tizennégy volt népszabadságos újságíró és szerkesztő érkezett a Népszavához. „A frissen szerződtetettek: Batka Zoltán, Boda András, Czene Gábor, Csepelyi Adrienn, Danó Anna, Doros Judit, Hargitai Miklós, Hárs Kata, Hompola Krisztina, Horváth Gábor, Marnitz István, N. Kósa Judit, Kispéter Csaba és Urbán Csilla. A következő hetekben még négyen csatlakoznak a szerkesztőséghez. A szintén a cégcsoporthoz tartozó Vasárnapi Híreknél és a Szabad Földnél már korábban munkába állt Kőműves Anitával, illetve Tanács Istvánnal így összesen húsz, október 8-án utcára került kolléga talál új otthonra” – közölték. Azt írják, ezzel párhuzamosan közös megegyezéssel a Népszava szerkesztőségének négy tagja ment nyugdíjba vagy távozott a laptól, ám különböző formákban mindannyiukkal folytatódik az együttműködés. Ez ellentmond a 24.hu korábbi értesülésének, mely szerint szerkesztőket küldtek el a Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadójától.

A Népszabadság volt munkatársai a közösségi oldalon hozzátették: a három szerkesztőség összevont értekezletén Horváth László, a Népszavát és a Vasárnapi Híreket kiadó XXI. Század Média Kft. vezérigazgatója nagyszabású fejlesztést és átszervezést jelentett be, amelynek célja az egyetlen megmaradt baloldali napilap piaci pozíciójának megerősítése. „A terv része a Népszava és a Vasárnapi Hírek szerkesztőségeinek integrálása, március közepére a lap teljes szerkezeti és formai megújítása, valamint a szombati lapszám összevonása. Az integrált szerkesztőséget ezentúl négytagú szerkesztőbizottság irányítja, amelynek elnöke Horváth László, tagjai Németh Péter, a Népszava és Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, valamint Horváth Gábor, a Népszava felelős szerkesztője” – olvasható a bejegyzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.