Több mint hat éve nem volt ilyen boldog az ország

Orbán Viktor személyes népszerűsége 5 százalékkal erősödött, így most 49 százalékon áll.

MNO
2017. 02. 08. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült az év első Medián-felmérése, amely szerint a magyarok 2010 ősze óta nem voltak annyira elégedettek a sorsukkal, a kormánnyal és Orbán Viktorral, mint most – írja a Hvg.hu.

A kutatásból kiderül: továbbra is elsöprő a Fidesz fölénye, ami a „biztos” szavazók körében 60 százalékos támogatottságot jelent. Érdekesség, hogy pár héttel megjelenése után a Momentum Mozgalom a választani tudó „biztos” szavazók 2 százalékát tudhatja maga mögött.

Mint kiderült,

„a válaszadók 46 százaléka érezte úgy, hogy az országban jó irányba mennek a dolgok. A derűlátók aránya utoljára 2010 őszén állt ilyen magasan, igaz, jelenleg is hajszálnyival többen (48 százalék) vannak azok, akik pesszimistán látják Magyarország helyzetét”.

Orbán Viktor személyes népszerűsége 5 százalékkal erősödött, így most 49 százalékon áll és vezeti a listát. Mögötte a második Botka László, a harmadik pedig Szél Bernadett LMP-társelnök.

De az is először fordul elő 2010 óta, hogy minden második válaszadó jónak vagy nagyon jónak értékelte a kormány munkáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.