Toroczkai: Ha feketék lennénk, a feketéket védeném

Hosszú cikket írt a BBC Ásotthalomról, ahol muzulmánok helyett inkább fehér briteket látna a polgármester.

Horváth Attila
2017. 02. 07. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezető cikkben foglalkozik a BBC az ásotthalmi polgármester, Toroczkai László muzulmánokra vonatkozó tiltásaival. Mint ismert, a Jobbik alelnökének kezdeményezésére rendelet született arról, hogy faluban nem lehet a mecsetet vagy bármilyen egyéb hitéleti tevékenységre irányuló épületet építeni. Ezen kívül közterületen tilos a testet és fejet, valamint részben vagy teljes egészében az arcot is elfedő burka, nikáb és csador, valamint a teljes testet fedő fürdőruha viselése is. A kormány februárra ígért állásfoglalást.

A brit híroldal meg is szólaltatta a politikust, aki elmondta, azokat a nyugat-európai állampolgárokat szívesen látják, akik nem multikulturális társadalomban szeretnének élni. Szerinte nagy számú muszlim nem tud integrálódni a keresztény közösségbe. Toroczkai briteket is szívesen látna a faluban, és azt mondta, felkészültek keresztény, európai emberek befogadására, de fontosnak tartja a hagyományőrzést. A polgármester 24 órás határőrizetet biztosított Ásotthalom Szerbiával határos szakaszán.

A BBC-nek helyi lakosok is nyilatkoztak, egy nő ijesztőnek találta a bevándorlók tömeges átvonulását a falun, leginkább amikor a kisgyerekeivel maradt otthon. Ásotthalom két muszlim lakosa nem nyilatkozott, de a többiek szerint integrálódtak.

 – Európa maradjon az európaiaké, Ázsia az ázsiaiaké, Afrika pedig az afrikaiaké. Ha feketék lennénk, azt szeretném, hogy a a falu fekete maradjon, de mivel fehérek és keresztények vagyunk, az a célom, hogy ez ne változzon – összegezte Toroczkai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.