Új iskolát kap Felcsút

Emiatt a víztorony áthelyezésére is szükség van.

MNO
2017. 02. 02. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy december végi kormányrendelet szerint a felcsúti önkormányzat 65 millió forintos extra támogatást kapott a faluban található „víztorony áthelyezésére és az infrastruktúra fejlesztésére” – írja a Magyarnarancs.hu. Úgy tudják, a víztorony áthelyezésére azért van szükség, mert a helyére terveznek egy iskolát.

Információik szerint a határozatban megnevezett infrastruktúra-fejlesztés is a víztoronnyal kapcsolatos munkálatokra vonatkozik, ebbe a vízvezeték-átalakítás, a villamoshálózat-bővítés, az áthelyezés időtartamára az ideiglenes távközlési torony felállítása, valamint a telek megközelítését biztosító útszakaszok felújítása tartozik bele.

Azt, hogy az új iskola tervben van, Felcsút jegyzője is megerősítette a Magyarnarancs.hu portálnak: dr. Sisa András közölte, hogy a település általános iskolája „már most is kapacitásán felül működik”, illetve az is nehézséget okoz, hogy a testnevelésórákat az intézménytől távolabb, egy másik ingatlanon tudják megtartani, utóbbi mellett épülne az iskola.

A fenntartásért felelős Klebelsberg Központot is megkeresték, ahol szintén megemlítették, hogy a felcsúti Endresz György Általános Iskola jelenleg maximális kapacitással működik, és a helyzet megoldásáért már elkezdtek egyeztetni „az érintett szereplőkkel”.

Mivel teljesen új épületet húznak fel, a beruházás minimum több 100 millió forintot emészt majd fel; erről még nem született kormányhatározat – olvasható a cikkben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.