Újabb kórházakban van látogatási tilalom

A jászberényi, a mezőtúri, a kalocsai és a kiskunhalasi kórházban is érvényben van a tiltás.

MTI
2017. 02. 01. 13:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban és a mezőtúri kórházban van érvényben látogatási tilalom az influenzajárvány miatt – közölték az egészségügyi intézmények vezetői szerdán az MTI-vel.

Sinkó-Káli Róbert, a jászberényi kórház főigazgatója és Csellár Zsuzsanna, a mezőtúri kórház főigazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a tilalom visszavonásig marad hatályban.

Nagyné László Erzsébet főigazgató az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy Karcagon, a Kátai Gábor Kórházban nincs és idén még nem is volt látogatási tilalom. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) nem tett erre vonatkozó javaslatot, és az intézményben sem észleltek olyan mértékű influenzajárványt, ami a látogatás korlátozását indokolta volna – szögezte le.

Szintén látogathatók a betegek a szolnoki Hetényi Géza Kórházban – közölte Maroska Anikó, az intézmény ápolási igazgatója.

Emellett a kalocsai Szent Kereszt Kórház és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház valamennyi fekvőbetegosztályán teljes látogatási tilalmat rendeltek el. Nagyné Szigeti Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kórház pr-menedzsere az MTI-nek elmondta: az intézmény kalocsai telephelyén teljes látogatási tilalom van, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórházban ugyanakkor részleges a tilalom. A határozatlan időre szóló korlátozás a központi aneszteziológiai és intenzív osztályra, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályra, valamint a szülészet és a nőgyógyászati osztály újszülött részlegére vonatkozik. Az intenzív osztályra a tünet- és panaszmentes hozzátartozóknak az osztályvezető engedélyezheti a látogatást, amennyiben rendelkeznek influenza elleni védőoltás igazolással.

Teljes látogatási tilalom van érvényben néhány napja a Bajai Szent Rókus Kórházban és szerdától már a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyén egyelőre nem vezettek be semmilyen korlátozó intézkedést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.