Újabb állásának intett búcsút Matolcsy barátnője

Igazgatóhelyettesi posztja is megszűnt a Pageónál. Két pozíciója még maradt.

MNO
2017. 03. 22. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég újabb posztnak intett búcsút Matolcsy György jegybankelnök barátnője, Vajda Zita. Eddig csak az volt tetten érhető a nyilvános adatokból, hogy Vajda Zita – a cégadatbázis szerint október közepén – kikerült a Vízház Zrt. igazgatóságából, ám a 24.hu úgy tudja, év vége fele Matolcsy barátnőjének igazgatóhelyettesi posztja is megszűnt a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál (Pageo).

Az alapítványok annyit írtak a portál megkeresésére Vajda Zita mostani állásairól, hogy a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) kuratóriumi tagja és a Pageo „senior” kutatója. Az előbbi munkáért járó juttatás nagysága nem ismert, az utóbbiért ugyanannyit, bruttó 600, vagyis nettó 399 ezer forintot kap, mint tavaly ősszel – teszi hozzá a lap.

Mint írják, azt nem lehet mondani, hogy sorjáznának Vajda Zita neve alatt a tanulmányok, cikkek a Pageo kutatóintézetének kiadványaiban vagy a honlapján: a nevére rákeresve ugyanazt az egyetlenegy tanulmányt dobja ki a kereső, amely tavaly ősszel is megtalálható volt, egy kollégájával közösen írt a Nyomornegyed portrékból egy kis részt, az elemzés utolsó fejezetét az indiai Mumbairól.

Korábban az azóta bezárt Népszabadság derítette ki, hogy Vajda Zita nemzetközi szakmai titkárként a legjobban keresők egyike volt a jegybankban havi nettó 1,1 millió forintot is meghaladó fizetésével. Vajda a Figyelőnek adott szeptemberi interjújában vállalta fel magánéleti kapcsolatát Matolcsy Györggyel, de azt állította, hogy szakmai képzettsége és tapasztalatai miatt jutott magas pozíciókba. Vajda Zita tavaly májusban távozott a központi banktól, de anyagilag még jobban is járt így, mert négy, jegybanki alapítványokhoz kötődő pozíciójáért több díjazásban részesült, mint amennyit a Magyar Nemzeti Banktól felmarkolt – idézi fel a 24.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.