A Városligetben majálisoznak a politikusok

A Momentum tüntetést szervezett. A nap folyamán kétszer is lezárják az Andrássy utat.

Horváth Csaba László
2017. 04. 30. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi Városliget lesz a május 1-jére szervezett pártrendezvények fő helyszíne. Hagyományaihoz híven a ligetben ünnepel a munka ünnepén az MSZP, Kormányváltó május 1. címmel. Délután 2-kor mond beszédet Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Molnár Gyula pártelnök, valamint Botka László szegedi polgármester, akit a szocialisták miniszterelnök-jelöltnek javasolnak. Budapesti Nemzeti Majális címmel tart ingyenes rendezvényt hétfőn a Hajógyári-szigeten a Jobbik. Az ellenzéki párt elnöke, Vona Gábor 10 órakor a néppártosodásról tart előadást, majd a Jobbik alelnökei beszélnek: Gyöngyösi Márton a bérunióról, Z. Kárpát Dániel a betelepítésről, Sneider Tamás pedig az elszegényedésről.

A Városligetben tartja rendezvényét az LMP is, idén a teljes programot a liget megóvásának és az erről szóló népszavazási kezdeményezésüknek szentelik. Szintén a Városligetben, az Olof Palme-ház főbejárata mögötti réten tartja rendezvényét a DK. Délben a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc mond beszédet. Az Együtt elnöke, Juhász Péter az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma meghívására a szakszervezetek városligeti majálisán, és 11 órától az ott szervezett politikai-közéleti fórumon vesz részt.

A Momentum demonstrációt tart, 6 órakor a Szabadság téren várja a tüntetőket, onnan az Andrássy úton keresztül a Hősök terére vonulnak majd.

Ideiglenes forgalomkorlátozást vezetnek be a főváros V., VI. és XIV. kerületében hétfőn demonstráció miatt, az Andrássy útról kétszer is kitiltják az autósokat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Azt írták, hogy délelőtt fél tíztől tízig szakaszosan és időszakosan lezárják a Kodály körönd–Andrássy út–Hősök tere–Kós Károly sétány–Városligeti körút útvonalat. Az Andrássy útnak csupán a Hősök tere felé tartó sávjait érinti a korlátozás – jegyezték meg. Este háromnegyed héttől nyolcig a Szabadság tér–Honvéd utca–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca–Izabella utca–Andrássy út–Hősök tere útvonalat zárják le szakaszosan és időszakosan.

Tilos továbbá megállni reggel nyolctól este tízig a Lendvay utca mindkét oldalán a Dózsa György út és a Munkácsy Mihály utca között, a Bajza utca mindkét oldalán az Andrássy úttól a Szondi utcáig, az Andrássy út páros oldali szervizútján a Bajza utca és a Dózsa György út között, valamint a pesti alsó rakparton a Markó utcai lehajtó és a Margit híd között – olvasható a közleményben.

Hétfő délelőtt a Munkáspárt, délután hattól a Momentum Mozgalom tart demonstrációt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.