Schmidt Mária szerint Soros és a baloldal egy és ugyanaz

A Terror Háza igazgatója hosszú tanulmányt szentelt a kormánypártok kedvenc ellenségének és módszereinek.

MN
2017. 04. 16. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A recept egyszerű. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez, és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket.

Bár elsőre úgy tűnhet, a fenti idézet nem valamilyen összeesküvés-elméleteket gyártó álhíroldalon jelent meg, hanem Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, a Figyelő hetilap tulajdonosa írja a közmédia felületén vezetett blogjában, a Látószögben. Az A baloldal sírásója címmel megjelent, Soros György globális, mindent behálózó hatalmáról írt, rendkívül hosszú tanulmányt átvette a Híradó.hu, és hivatkozott rá köztévé hírműsora is.

Schmidt alapvetése, hogy Soros György mindent ural a baloldalon, és bevált módszerekkel veszi át a hatalmat újabb és újabb területeken, természetesen azért, hogy a végén üzleti érdekeit érvényesítse. Visszaköszön például egy rég hallott történet, amely 1990-ben – amikor Sorosnak már széles támogatotti köre volt Magyarországon – a milliárdos bejelentkezett a teljes magyar államadósság átvételére, cserébe a magyar ipar átengedését kérte, de Antall József miniszterelnök kikosarazta.

Schmidt szerint Soros globálisan foglyul ejtette a baloldalt, mely mára gátlástalanul kiszolgálja a globális pénzügyi szereplők érdekeit. A baloldal élén ezért már csak jól fésült üzletembereket, illetve olyan politikusokat látunk, akikből előbb-utóbb nagyvállalati lobbisták lesznek. Név szerint is említi Clintont, Schrödert, Blairt, Kernt, Macront, Schulzot, Gyurcsányt és Bajnait.

Természetesen a milliárdos az amerikai Demokrata Pártot is felvásárolta, amire Schmidt szerint bizonyíték például, hogy a Saturday Night Life című szatirikus tévéműsorban „a Demokrata Párt tulajdonosaként” emlegetik. A kormánypártok kedvenc összeesküvés-elméletében természetesen ennek a hálózatnak a része a CEU is, hiszen itt képzik ki Soros embereit. 

Sok egyéb mellett Schmidt arról is ír, hogy a Soros-pénzzel kitömött médiumok arról ismerszenek meg, hogy sohasem az üggyel, az állításokkal, a felvetésekkel vitatkoznak, hanem személyre támadnak. A kormánypárti média lejárató kampányainak tükrében kifejezetten érdekes azt olvasni, hogy „ők a személyeket félemlítik, és ha ez nem elég, semmisítik meg, ezért újságírói, aktivistái a karaktergyilkosságok specialistái”.

Külön vicc a történetben, hogy Schmidt Mária fia, az LMP-ben politizáló Ungár Péter is a CEU-ra járt, környezetvédelmi mesterképzésre. Ungár korábban a Magyar Nemzetnek azt mondta: nagyon kemény politikai vitái vannak az édesanyjával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.