Titkosszolgálati összeesküvésre számít a kormánypárti sajtó

A Magyar Idők tudni véli, hogy hamarosan kényes információk jelennek meg külföldön a Fidesz vezetőiről.

MN
2017. 04. 05. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan a Fidesz vezetőiről és családtagjaikról gyűjtött, érzékeny információk jelennek meg a nemzetközi sajtóban – állítja saját értesüléseire hivatkozva a Magyar Idők. A kormányhoz közel álló napilap azt is tudni véli, hogy volt titkosszolgálati vezetők állnak az akció mögött, és a Gyurcsány-féle őszödi beszéd kiszivárogtatását követő fideszes egyeztetésekről szóló információkra számíthatunk.

Már 2006-ban felmerült, hogy a Fidesznek valamilyen formában köze lehet a kiszivárogtatás után kirobbant zavargásokhoz, de erre soha senki nem szolgált bizonyítékokkal. A Magyar Idők most utal arra, hogy Rózsa-Florest megfigyelhette a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH, ma már Alkotmányvédelmi Hivatal), így juthattak adatokhoz a vele kapcsolatban álló fideszesekről is. 

A mai napig nem tudjuk ugyan, hogy ki és miért szivárogtatta ki az MSZP 2006. május 26-i, zárt frakcióülésén elhangzott beszédet, de Rózsa-Flores Eduardo állítása szerint az eljutott hozzá, tőle pedig a Fidesz felső vezetéséhez, amely végül eljuttatta azt a sajtóhoz. Ezt a Fidesz tagadja, Kósa Lajos csak annyit ismert el néhány évvel ezelőtt (meglehetősen zavarosan), hogy hallott a beszédről annak kikerülése előtt.

Tóth Károly egykori szocialista képviselő, nemzetbiztonsági bizottsági tag tavaly ősszel arról beszélt a Magyar Nemzetnek, biztos abban, hogy a Fidesz „a beszédről és annak lényegéről tudott. Vagy úgy, hogy már a nyáron nála volt a felvétel, vagy úgy, hogy – ismerve az MSZP-t – valaki elpletykálta neki, hogy volt egy ilyen beszéd, és annak a lényegét”. Szerinte ugyanakkor, még ha megvolt is nekik CD-n, arról sem hitték el kezdetben, hogy valódi, tarthattak tőle, hogy hamisítvány, felültetés. 

A Magyar Idők arra is emlékeztet, hogy az NBH egykori főigazgatója, Laborc Sándor hivatali laptopján találtak olyan – Ovi és Bajusz nevű – mappákat, amelyek arról árulkodtak, hogy a szolgálat Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról is gyűjtött információkat. A Magyar Idők viszont úgy tudja, már nincs nyomuk a hivatalban, mert „azokat szisztematikusan kimenekítették”.

A Magyar Idők egy egész hálózatot vázol fel, amely a sejtetése szerint az állítólagos lejáratási akció mögött állhat: konkrétumok említése nélkül, de Laborctól Gyurcsány Ferencig sok embert megnevez. Az elméletben szerepet kap Katrein Ferenc korábbi műveleti igazgató Indexnek adott interjúja is, amelyben a volt kémelhárító az orosz titkosszolgálatok térnyeréséről és a politikai támogatás hiányáról beszélt. A lap szerint ugyanis „Katrein Ferencet egyértelműen Laborc köréhez sorolják”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.