Gyurcsány mégis kitálalt az állítólagos Orbán-aktákról

Okos lányként beszélt a DK elnöke az Orbán Viktort érintő ügyekről: mondott valamit, aztán azonnal titkosíttatta beszámolóját.

MN
2017. 05. 17. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találkozott és  tárgyalt szerdán Gyurcsány Ferenc a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökével, Molnár Zsolttal, akivel az állítólag Orbán Viktort terhelő és zsarolhatóságát bizonyító információkat osztott meg. (Cikkünk korábbi verziójában tévesen szerepelt, hogy Gyurcsány a bizottság meghallgatásán is részt vett.)

Molnár Zsolt az MTI kérdésére hozzátette, nem tudott és nem is tud meggyőződni az elmondottak valóságtartamáról, mivel azokat csak a DK-elnök beszámolójából ismeri. Gyurcsány Ferenc pedig arról is gondoskodott, hogy más se derüljön ki: kérésére minősített (bizalmasan kezelt) adattá kellett tenni az általa közölt részleteket. 

Az ügyet csak abszurdabbá teszi, hogy Gyurcsány Ferenc egyébként maga is nyíltan beszélt az Orbánt kompromittáló ügyekről: a Hír TV-nek nyilatkozva május 15-én azt állította, látta a miniszterelnök svájci és ázsiai bankszámláját, amin Orbán sok százmillió forintot tárolt – az ezt igazoló számlakivonatot pedig egy oroszos akcentussal beszélő közvetítő hozta el neki.

Korábban az MSZP kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, miután a volt miniszterelnök azzal vádolta meg a jelenlegi kormányfőt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.

A meghívásra a Fidesz úgy reagált, hogy az MSZP és Gyurcsány Ferenc rendezze a belső háborúit egymás között. Mint írták, azt javasolják, hogy Gyurcsány Ferencet a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottsága hallgassa meg, a szocialistákat pedig négyes metró ügyében az ügyészség.

A nemzetbiztonsági bizottság múlt szerdai ülése után Molnár Zsolt sajnálatosnak nevezte, hogy sem a kormányfő, sem Gyurcsány Ferenc nem jelent meg a testület ülésén. Közölte: az ülésen a szolgálatok jelen lévő vezetői azt a tájékoztatást adták, hogy 1990 óta hivatalban lévő magyar miniszterelnökkel kapcsolatban a nemzeti szuverenitást érintő biztonsági kockázat nem merült fel.

A testület többi tagja is megerősítette, a titkosszolgálatok azt mondták: a miniszterelnökkel kapcsolatban semmilyen terhelő adat, információ nem áll rendelkezésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.