Ki felel azért, hogy mégsem jönnek haza a fiatalok?

Varga Mihály a TV2-nek: Talán személyi következményei is lesznek, hogy késnek a Vállalkozz itthon, fiatal! program pályázatai.

MN
2017. 05. 18. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én is a sajtóból értesültem arról, hogy a Vállalkozz itthon, fiatal! elnevezésű program kifizetései sokat késnek” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TV2 I/I Azurák Csabával című csütörtöki műsorában. Kiemelte: a botrány nyomán belső vizsgálat is indult, amelynek „talán személyi következményei is lesznek majd”. A tárcavezető azt mondta, akárcsak az átlagemberek, ő is felháborodott azon, hogy a program irányítói fél év alatt egyetlen pályázatot sem bíráltak el.

A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) közösen indította be tavaly. A támogatások célja az, hogy a külföldön szerencsét próbáló, vállalkozó kedvű fiatalokat hazacsábítsa a kormány. Varga Mihály leszögezte: „Lényegében nyolc-kilenc hónapja érdemi bírálatok nem történtek annál a két intézménynél, amelyeknek az lett volna a dolguk, hogy a beérkezett pályázatokat elbírálják.” A tárcavezető szerint azonban a botrány legalább abból a szempontból jó volt, hogy felgyorsult a folyamat, s „már körülbelül hatvan támogatási szerződést meg is kötöttek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.