Harminc kilométeres lángoszlop Komáromnál

Egy dízelmozdony kipufogója okozhatta a tüzet.

MN
2017. 07. 16. 16:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc kilométer hosszúságban kapott lángra a Komárom és Kisbér közötti vasútvonal melletti növényzet. A Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője elmondta, több mint negyven tűzoltó, kilenc helyszínen oltja a lángokat. Káli Sándor hozzátette, 17 tűzoltóautó legénysége dolgozik a lángok megfékezésén vízzel, háti fecskendővel és kéziszerszámokkal. A tűz eddig jelentős anyagi kárt nem okozott, nem terjedt át a közelben található akácerdőre. A vonalon korábban egy dízelmozdony vontatta tehervonat haladt, feltehetőleg a mozdony kipufogójából kijutó forró, olajos gázok lobbantották lángra a száraz növényeket. A Mávinform tájékoztatása szerint az oltás ideje alatt Komárom és Kisbér állomás között ideiglenesen lezárták a vágányt, a Komárom–Székesfehérvár vonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat, várhatóan kora estig. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.