Még az idén Magyarországra látogat Macron

A vizit időpontját egyelőre nem közölték.

MN
2017. 07. 14. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az idén Magyarországra látogat Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke – jelentette be Éric Fournier francia nagykövet a francia nagykövetségen adott fogadáson, írja az Index. A vizit időpontját egyelőre nem közölték.

Az esemény egyébként a francia nagykövetség hivatalos július 14-i fogadása, amelyen megjelent Novák Katalin nemzetközi ügyekért felelős államtitkár is.

Korábban megírtuk, a franciák nemzeti ünnepén az amerikai hadsereg volt az egyik főszereplője a hagyományos katonai díszszemlének, mivel az Egyesült Államok száz évvel ezelőtt lépett be az első világháborúba. A díszszemle vendégeként Donald Trump is Párizsba érkezett. Az amerikai elnök láthatóan élénk beszélgetést folytatott Macronnal a parádé alatt, amelyen nyolc amerikai harci repülő és 145 amerikai katona is részt vett, Trump pedig a hadsereg főparancsnokaként tisztelgett nekik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.