Nincs megállás, újabb hárommilliárd forint focistadionra és utánpótlásra

A kormány összesen újabb hárommilliárd forinttal támogatja a focit.

Lőrincz Tamás
2017. 07. 25. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb pénzt a Magyar Labdarúgó Szövetségen (MLSZ) keresztül a szlovák második ligában szereplő Komáromi Football Klub kapja, amely ötmillió-kilencszázezer eurót, azaz nagyjából 1,8 milliárd forintot költhet a klub által használt stadion felújítására. A közlöny szerint a pénzből lebontják a futballpálya körül meglévő földsáncot, új fűtött füves pályát alakítanak ki, de lesz műfüves pálya is, valamint felújítják a meglévő öltözőket és lelátókat is. Mindemellett új lelátót is építenek.

A kormány összesen 413,2 millió forinttal támogatja – szintén az MLSZ-en keresztül – a Székelyföld Labdarúgó Akadémiát és alközpontjait is.

A kormány nem feledkezik meg a jelenleg harmadik osztályban szereplő Kazincbarcikáról sem, a fociklub ugyanis 492 millió forintot kap sportpályafejlesztésre. A cél, hogy elvégezzék az NB II-es licenchez szükséges fejlesztéseket.

A Magyar Közlöny szerint a kabinet jóváhagyta a Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület sportfejlesztési programját is, így a program összesen 200 millió forintnyi támogatást kap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.