A cserkészek izlandi útját és a Tour de Hongrie-t is támogatta Fazekas tárcája

Az országos rákállomány felmérését és a traktorhúzókat is a földművelésügyi tárca támogatja.

Vég Márton
2017. 08. 30. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nemcsak a védnöke volt a Tour de Hongrie kerékpárversenynek, hanem 12,7 millió forintos támogatási szerződést is kötött a rendezvényt koordináló Vuelta Sportszervező és Szolgáltató Kft.-vel – derül ki a Földművelésügyi Minisztérium kormányportálra feltett szerződési listájából. Még a Magyar Nemzet írta meg korábban, hogy a sportversenyre a kormány további 90 millió forintot csoportosított át a szociális és gyermekvédelmi ágazatban dolgozók pótlékaira szánt összegből.

Az FM szerződéseiből derült ki az is, hogy jövő februárig bőven lesz dolguk a nemzeti parkok igazgatóságainak a Bükktől a Fertő-Hanságig, ugyanis hét szerződésben összesen 18,7 millió forintot kaptak az országos rákállomány felmérésére.

A Magyar Cserkészszövetség is a Földművelésügyi Minisztériumnak köszönheti, hogy júliusban részt vehetett a 15. Cserkész-világtalálkozón Izlandon, erre az útra ugyanis 2 millió forintot kapott. A kormány nevében egyébként  még Semjén Zsolt kötött megállapodást a Magyar Cserkészszövetséggel 2012-ben, és megígérte nekik, hogy minden lehetséges eszközzel – például egy ingyenkastéllyal Nagykovácsiban – támogatni fogják a mozgalom célkitűzéseit.

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) 12 millió forintból derítheti fel a parlagfüves foltokat az országban, de ebből az összegből kell kigazdálkodnia a parlagfűvel kapcsolatos szemléletformáló kampányt is. Az OPSZ a kormány stratégiai partnere, és elnökük, Túrós István 2016-ban például arról is beszélt a polgárőrnapon, hogy „az elkövetkező időszakban ismét nagy feladat vár a polgárőrökre is az újabb migrációs hullám kezelésében, ezért fel kell zárkózni a kormány migrációs politikájához”.

A pálinka pedig mindig is fontos volt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, ezért nem meglepő, hogy a Pálinka Nemzeti Tanács 70 millió forintot kapott a feladatai ellátásra.

Amúgy meglehetősen változatos a minisztérium által támogatottak köre, hiszen például a Hungária Komondor Klubtól a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesületig számos szervezet örülhetett a megítélt forrásoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.