A fideszeseket is megosztja a kettős állampolgárok szavazati joga

Sokan úgy gondolják, hogy a határon túli magyarok a szavazataik miatt fontosak a kormánynak.

MN
2017. 08. 20. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkérdezettek kétharmada helyesnek tartja, hogy a határon túli magyarok kérhetik a magyar állampolgárságot, azzal azonban a többség már nem ért egyet, hogy szavazati jogot kaptak a külhoni magyarok – derül ki az MSZP-közeli Publicus Intézet friss, Vasárnapi Hírek megbízásából készített felmérésből. Tíz megkérdezettből ketten tartják helyesnek, hogy a határon túli magyaroknak van szavazati joga, azt is figyelembe véve, hogy nem Magyarországon fizetnek adót. Ezt még a Fidesz-szavazók 43 százaléka is helyteleníti.

A megkérdezettek több mint fele szerint a határon túliak elsősorban a szavazataik miatt fontosak a kormánynak, és mindössze negyedük szerint azért, mert felelősséget érez irántuk. A válaszadók nagy része azzal is tisztában van, hogy a határon túli magyarok elsöprő többsége a Fideszre szavaz.

A megkérdezettek nagyobb része azzal sem értett egyet, hogy a magyar kormány milliárdokkal támogatja a külhoni magyarokat, illetve hogy különböző szociális ellátásra jogosultak Magyarországon. A legtöbben azonban azt helytelenítik, hogy magyar közpénzből milliárdok mennek a székelyföldi labdarúgó akadémiára is. Utóbbira mindössze minden nyolcadik ember mondta azt, hogy szerinte rendben van így.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.