A Jobbikkal is egyeztetnek Gulyás Mártonék

Elindult a Közös Ország Mozgalom kampánya, amely részben a választási rendszer megváltoztatására jött létre.

MN
2017. 08. 20. 17:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár a Jobbik is együttműködhet a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalommal – legalábbis ezt nyilatkozta a Zoom.hu-nak Mészár Anna szóvivő. Vona Gábor pártja ugyanis állítólag nem mondott nemet a felkérésre, sőt, folyamatosan egyeztet a mozgalom képviselőivel. Jelenleg kilenc párttal működnek együtt. Az MSZP, a DK, az LMP, a MoMA, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért, a Liberálisok, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum is részt vesz a vitákban. A KOM részben a választási rendszer megváltoztatására jött létre, az érdemi kampányt éppen vasárnap kezdték meg egy videó megosztásával a Facebookon. Céljuk, hogy szeptember 20-ig készüljön el egy, a választási rendszert érintő javaslat, ezt nyújtanák be a parlamentnek. Amennyiben október 23-ig nem szavazzák meg a beterjesztést, a mozgalmárok polgári engedetlenségbe kezdenek.

A Zoomnak Mészár Anna arról is beszélt, hogy szeptember elsején, de legkésőbb 4-én felállítanak egy ideiglenes építményt az Alkotmány utcában a parlamenttel szemben. Az Agórán a pártok és a mozgalom képviselői vitáznak, egyeztetnek az arányos és igazságos választási rendszerről. A beszélgetések nyilvánosak lesznek, minden alkalommal más téma kerül az asztalra, a vitanapokat végét pedig koncertek zárják.

Mészár Anna reagált Puzsér Róbert Magyar Nemzetben megjelent kritikájára is, melyben Puzsér arról írt, hogy a Közös Ország Mozgalom „kizárólag női reprezentánsokkal” dolgozik majd, de a szóvivő most határozottan cáfolta ezt. „A mozgalmáraink és képviselőink esetében sincs megkötve, hogy csak nők vagy férfiak lehetnek. Szóvivőink között most csak nők vannak, de ez is változhat a jövőben” – közölte Mészár Anna.

Az interjúban a szóvivő egyébként cáfolta, hogy a mozgalom párttá akarna alakulni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.