A Market Zrt. nyerte az állatkert gigaberuházását

A cég és partnere a becsült árnál jóval olcsóbban, 32,7 milliárd forintért vállalta a megvalósítást.

MN
2017. 08. 23. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményt hirdettek a Fővárosi Állat- és Növénykert által kiírt, az úgynevezett Pannon Park megvalósításáról szóló közbeszerzésen. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztató szerint az egykori vidámpark területén tervezett új részleg központi eleme egy úgynevezett biodóm, vagyis egy hatalmas, üvegkupolával fedett park lesz.

A felhívásra két ajánlat érkezett, amelyek közül a Market Építő Zrt. és a Vilati Szerelő Zrt. közös ajánlatát találták kedvezőbbnek, szemben a Strabag–MML Kft. vezette konzorciuméval. Meglepő módon az állami megbízásokat gyakran elnyerő Market a becsült árnál jóval olcsóbban, 35,4 milliárd forint helyett 32,7 milliárdért vállalta a megvalósítást. 

A leírás alapján a beruházás hatalmas munka lesz: csak a munkagödörhöz 114 ezer köbméter földet kell megmozgatni, az alapozáshoz több mint 1500 cölöpöt kell leverni. A biodóm teljes alapterülete 32 ezer négyzetméter lesz, hat szintje közül kettő a föld alatt kap helyet. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.