A Mátra Party már nem csak a KDNP-frakciót, hanem a katonákat is eteti

2019 tavaszáig leszerződött a Honvédelmi Minisztérium azzal a céggel, amely korábban a KDNP-frakció rendezvényeit is kiszolgálta.

Vég Márton
2017. 08. 15. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél milliárd forint értékben kötött két szerződést a Honvédelmi Minisztérium a Mátra Party Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.-vel élelmezési szolgáltatás biztosítására június végén – derül ki a KDNP-s Simicskó István által vezetett honvédelmi tárca által a kormányportálra feltett szerződési listából. A céggel kötött megállapodás 2019. április 30-ig érvényes.

Nagy üzlet ez a Mátra Partynak, hiszen tavaly 1,3 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak 87 millió forint nyereséget termelve. A cég a múlt évben többször ellátta a KDNP-frakció rendezvényeit is. Ügyvezetője pedig Kósa László, akit 2016-ban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelölt öt évre a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola konzisztóriumába. A szerződési listákból kiderül még: a Honvédelmi Minisztérium naptejet is vásárolt 32 millió forintért a Medicommers Kft.-től, rovarriasztót pedig 8 millió forintért. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.