A rendőröket okolja az igazoltatás közben meghalt férfi családja

Egy tanú szerint már rosszul volt a férfi, de még megbilincselték és a földre vitték a rendőrök.

MN
2017. 08. 06. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába panaszkodott rosszullétére, a rendőrök, lehet, azt hitték, hogy csak szimulál –nyilatkozta egy férfi az RTL Híreknek, aki szemtanúja volt annak, ahogy a rendőri intézkedés közben meghalt egy 57 éves férfi pénteken Újpesten.

A férfi folyamatosan mondta a rendőröknek, hogy nem érzi jól magát. Amikor végül a földre vitték, valójában már eszméletlen volt, ekkor a fejét is beütötte – derült ki a szemtanú beszámolójából.

A család panasszal kíván élni hétfőn a rendőrségen. Az elhunyt férfi fia azt mondta a csatornának, hogy „így nem végződhet egy szakszerű igazoltatás, amelynek nem is volt megalapozott gyanúja”. Hozzátette, tudomása szerint az igazoltatást végző járőrök „meg voltak döbbenve, le voltak fagyva, hogy most mi legyen. Itt fekszik egy ember, aki haldoklik”.

A rendőrség ugyanakkor továbbra sem kívánt bővebb tájékoztatást adni a történtekkel kapcsolatban. Az ügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyeletes ügyészek megjelentek a helyszínen, de mivel bűncselekmény gyanúja nem merült fel, nem rendeltek el nyomozást. Jelenleg az ügyben nincs folyamatban büntetőeljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.