A Rogánt és Habonyt reptető érdekkör átveszi a budaörsi repülőteret

Az új üzemeltető nemcsak VIP-utasokat reptet, a kormány kedvenc biztonsági cégével is közös üzlete van.

MN
2017. 08. 31. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több évtized után csütörtökön kivonul a Magyar Repülőszövetség a budaörsi reptérről, az üzemeltetést pedig az a cég veszi át, amely egy érdekkörbe tartozik a Rogán család tavalyi, hírhedtté vált útját szervező vállalkozással – írja a Hvg.hu. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kommunikációs osztálya megerősítette az információt. Eszerint a vagyonkezelő „határozott – 180 napos – időtartamra szóló bérleti szerződést kötött az Aeroglobe Kft.-vel”. „A reptér birtokátruházásának lefolytatására tervezetten augusztus 31-én fog sor kerülni. A bérlő ettől az időponttól kezdve veszi át a reptér működtetésének feladatait” – közölték.

A Hvg.hu három hete írta meg először, hogy nagy változások lesznek a budaörsi repülőtéren, miután az MNV Zrt. visszaveszi az ingatlant az évtizedek óta azt üzemeltető Magyar Repülőszövetségtől. Akkor azt írták, a stafétát a Fly-Coop Kft. veheti át, amelynek helikopterével repült egy vidéki lagzira Rogán Antal és családja – állítólag a feleség, Rogán Cecília bartelezte le az utat. Ugyanennek a cégnek a helikoptere reptette Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadót, miután egy bérelt magángép fedélzetén hazatért Makaóról, és el akarta kerülni a rá váró kamerákat.

A jóslat egy kicsit másképp, de bejött: a repülőtér új üzemeltetője, az Aeroglobe Kft. ugyanúgy a Jakab család – Jakab Ernő és fia, Jakab Tamás – tulajdonában és vezetésében van, mint a Fly-Coop. Jakabék működnek a Somogy megyei Kadarkút repterén is, ide van bejegyezve az Aeroglobe. Ez a cég az, amelyen keresztül közös üzletük van a kormány kedvenc biztonsági cégével, a Valtonnal is: az Aeroglobe és a Valton-Sec Kft. az év elején alapított közös céget Hun-Jet néven, ennek ügyvezetője Jakab Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.