A Strabag építi a tramtrain pályáját

A vasúti munkák kivitelezését 8,97 milliárd forintért vállalják Hódmezővásárhelyen és Szegeden.

MN
2017. 08. 16. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Strabag Vasútépítő Kft. építi meg a Hódmezővásárhely és Szeged közötti tramtrain (a hibrid helyközi vasút és városi villamos) pályáját – írja a Fonódó reblog a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található adatok alapján.

A közúti vasúti munkák tervezését és kivitelezését a két városban 8,97 milliárd forintért vállalják. Hódmezővásárhelyen meg kell építeni a teljes, egyvágányú villamospályát, Szegeden pedig a meglévő villamoshálózatot egy körülbelül másfél kilométeres vágánnyal kötik majd be a nagyvasúthoz Rókuson.

Korábban Lázár János kancelláriaminiszter, volt hódmezővásárhelyi polgármester is bírálta a felelősöket, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól kért tájékoztatást arról, miért nőtt a pályafelújítás költsége az eredeti 13,2 milliárdról 32,5 milliárdra.

Nem ez az egyetlen gigamegbízása a Strabagnak: a múlt héten írtuk meg, hogy 24 milliárd forintos vállalási árral nyerte el a 3-as metró északi szakaszán lévő hat állomás felújítási munkáit a társaság.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.