Aláírást gyűjtenek a martfűi Heineken-gyárért

Az önkormányzat jelentős mértékű iparűzési adótól esne el, ha megszűnne a sörgyártás.

MN
2017. 08. 26. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakossági aláírásgyűjtést szervez az önkormányzat a város civil szervezeteivel és önkéntesek közreműködésével a Martfűn januárban megszűnő sörgyártás kapcsán – írja a Szoljon.hu.

Az aláírásgyűjtést a város gazdasági stabilitásának fenntartása érdekében kezdeményezik, mivel a Heineken Hungária Zrt. eddig évi 87 millió forint iparűzési adót fizetett a városnak.

Az ügy előzménye, hogy a Heineken disztribúciós és logisztikai központtá alakítja át martfűi gyárát. Ha az átalakítási tervek megvalósulnak, az iparűzési adóból befolyt bevétel a negyedére csökken, így a település működőképessége is veszélybe kerülhet.

Dr. Papp Antal polgármester az ülésen három lehetséges megoldást vázolt fel: a cég folytatja tovább itt a termelést, az állam átveszi a martfűi sörgyárat vagy támogatást kap az önkormányzat ipari park létrehozására irányuló pályázata.

Ha ez utóbbi valósulna meg, az új befektetőket, jelentős iparűzésiadó-bevételt és számos új munkahely létrehozását jelentené.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.