Algyőn is azt az iskolaigazgatót nevezték ki, aki ellen tiltakoztak

Hiába tüntettek a szülők és a diákok.

MN
2017. 08. 22. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába tüntettek korábban a szülők és a diákok Algyőn, éppen azt az iskolaigazgatót nevezték ki a Fehér Ignác Általános Iskola élére, aki ellen tiltakoztak – hangzott el az RTL Híradóban.

Ráadásul amikor átadták az iskolaigazgatói kinevezéseket, a Klebelsberg Központ elnöke éppen arról beszélt, hogy a szülők és a diákok véleménye a legfontosabb.

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola igazgatóját szakmailag alkalmatlannak tartják a szülők és a tanárok, de az új intézményvezető pályázatát többszöri próbálkozása után megfelelőnek ítélte a humán tárca, miután frissen megszerezte az ehhez szükséges vezetői képesítést. Aláírást is gyűjtöttek az intézményben, amiből kiderül, hogy az iskola nyolcvan százaléka elutasítja a döntést – közölte még júliusban a Hír TV.

A közelmúltban országszerte több iskolában is felháborodást váltott ki, hogy nem a helyi tantestületek és a közösség által támogatott intézményvezető-jelöltek kinevezésére bólintott rá az Emberi Erőforrások Minisztériuma:

Mint megírtuk, a Klebelsberg Központ szerint szó sincs politikai döntésekről, a tárca a döntési folyamat során „minden körülményt, köztük a véleményezésre jogosultak javaslatait, a benyújtott pályázatokat, valamint a szakmai szempontokat mérlegelve és az intézmények jövőjét szem előtt tartva hozta meg a döntéseit”. Az intézményfenntartó szerint „egyesek álhírekkel, feltételezésekkel próbálják megzavarni a szülőket és a pedagógusokat, akik a jól megérdemelt nyári szabadságukat töltik, készülnek a következő tanévre, vagy táboroztatják a rájuk bízott gyermekeket, fiatalokat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.