Bagóért bérli budai hotelépületét a Zsidai-csoport

Aprópénzért használja, és havi szinten milliókért adhatja ki budai ingatlanának lakrészeit Zsidai Zoltán Roy cégcsoportja.

MN
2017. 08. 08. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nevetségesen keveset fizet a Zsidai-csoport a budavári Pest-Buda Hotel helyhasználatáért: összesen 126 ezer forint a bérleti díja a 323 négyzetméter összterületű önkormányzati ingatlannak – tudta meg a Hvg.hu.

A trükk az, hogy a bérlemény lakrészei papíron még négy, különálló önkormányzati bérlakásnak számítanak, és a bérletijog-tulajdonosok a helyiségeket – a kerületben már szinte megszokottnak számító – nyomott áron, 16 ezer és 46 ezer forint közötti értékben bérlik, egy összevont szerződés keretében.

Eközben azonban luxus-lakosztályokat alakítottak ki a Fortuna utca 3. alatti épületben. Van olyan tetőtéri, közvetlenül a Mátyás templomra néző lakrész, amelyet 88 ezer forintos napidíjon lehet kibérelni. Vagyis csúcsforgalom idején csak ez a luxusapartman 2,6 millió forintos bevételt hozhat a hotel vezetőségének, de az olcsóbb, 65 ezer és 47 ezer forintos napidíjas lakrészek is milliókat termelhetnek a társaságnak.

A portál megszerezte az egyes lakrészek havi bérleti díját is. Információi szerint:

Eközben a Baltazár szálló szintén önkormányzati tulajdonú épületéért 1,6 millió forintos havi bérleti díjat fizetnek Zsidaiék. A jelentős díjkülönbség a HVG szerint abból adódik, hogy a Baltazárt egységes, üres ingatlanként vette ki a cégcsoport, a Pest-Buda négy lakrészét külön-külön, piaci csere vagy pályázat útján szerezte meg.

A lap próbálta megismerni a Pest-Buda Hotel lakosztályainak pontos elrendezését, Zsidai Zoltán Roy viszont marketinges kollégáján csak annyit üzent nekik, hogy a nyári szabadságok miatt egészen augusztus végéig nem tudnak ezekkel érdemben foglalkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.