Balatonboglár polgármestere szerint nincs terrorveszély – csak tiltás

Mégis csak az engedéllyel rendelkező lakók, ingatlanhasználók hajthatnak be a bizonyos területre.

MN
2017. 08. 09. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból a korábbiakban megszokottakhoz képest megváltoztatta a BB Boglári Szüreti Fesztivál forgalmi rendjét – derül ki a Balatonboglár honlapján közzétett tájékoztatásból, a hírt a Balatontipp.hu szúrta ki.

Egy huszonhat hektáros területet lefedő húsz utcába csak az engedéllyel rendelkező lakók, ingatlanhasználók hajthatnak be, de ők is csak az ingatlanjukon tárolhatják kocsijaikat. A lezárás augusztus 16-án reggel 6 órától augusztus 21-én reggel 6 óráig tart.

A város honlapján ezzel együtt az olvasható, hogy \"szó sincs terrorfenyegetettségről.\" Ezzel a honlap a hirbalaton.hu-nak adott polgármesteri interjút idézi. 

Mint a portálon olvasható, közlekedésbiztonsági okokból, valamint az Európát, sőt az egész világot érintő nagyobb terrorfenyegetettségre tekintettel történt a szigorítás, de

szó sincs arról, hogy Balatonbogláron bármilyen konkrét fenyegetettség lenne, sőt az üdülőrégió kiemelkedően biztonságosnak számít, és ez ma már olyan turisztikai érték, amit garantálni kell – hangsúlyozta Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere.

A polgármester elmondta, az augusztus 17-20 között megrendezésre kerülő, több mint négy évtizedes múlttal rendelkező ingyenes

szüreti fesztiválra a korábbi éveken alapuló becslések alapján legalább százezren érkeznek.

A szálláshelyek már mind megteltek, a környéken is. A mintegy 15 hektárnyi fesztiválterületen a borászoktól kezdve vidámparkig és vásározókig sok minden várja a vendégeket. A rendezvény két színpadán folyamatosak lesznek a koncertek.

A korábbiaknál szigorúbb közlekedési és biztonsági intézkedések értelmében a behajtási engedéllyel rendelkezőknek is igazolniuk kell személyazonosságukat és lakcím-kártyával azt, hogy ténylegesen rendelkeznek ingatlannal a lezárt területen, ahol a közterületi parkolást is megtiltották a rendezvény idejére.

A hirbalaton.hu oldalon az olvasható: a lakossági tájékoztatás elég szerencsétlenre sikerült, hiszen úgy fogalmaz, hogy „a rendőrség közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból” változtatta meg a közlekedési rendet, bizonyos médiák éltek a lehetőséggel, és felfújták az ügyet.

Semmiféle fenyegetés nem érkezett a balatonboglári rendezvénnyel kapcsolatban,

csupán alkalmazzák az általános terrorfenyegetettség növekedése miatt Európában ma már minden rendezvényen elvárható fokozott biztonsági intézkedéseket – közölte Mészáros Miklós a honlappal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.