Balog: Örülünk minden lombikbabának

A miniszter szerint a program több ezer meddő házaspárnak nyújt lehetőséget gyermek vállalására.

Kovacsik Ágnes
2017. 08. 26. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány üdvözli, hogy az értékközösségek, közülük az egyházak részt vesznek a közéleti gondolkodásban és nyíltan képviselik saját álláspontjukat – mondta az MTI tudósítása szerint Balog Zoltán a Reformátusok szárszói konferenciáján újságíróknak.

Az emberi erőforrások minisztere szerint az egyházak álláspontja is segít abban, hogy például a lombikbébiprogramban egyre jobban érvényesítsék az élet védelmét. Balog hangsúlyozta: ez a program több ezer meddő házaspárnak nyújt lehetőséget gyermek vállalására, ezt a kormány támogatja és szélesíteni kívánja. Mi örülünk minden így született gyermeknek – mindezt arra reagálva mondta a tárcavezető, hogy Veres András katolikus püspök lapunknak adott interjújában közölte: nem járható út a lombikprogram az élet továbbadására.

Balog Zoltán azt is hangsúlyozta, hogy a kormány az emberek magánéleti döntéseit tiszteletben tartja, annyit tesz, hogy segítséget nyújt a jó döntésekhez, támogatja azokat a döntéseket, amelyekről úgy véli, egyszerre szolgálják az egyéni boldogulást és a nemzet közösségének erősítését.

Pénteken Novák Katalin is arról beszélt, hogy a kormány támogatja a lombikbébiprogramban részt vevő párokat, valamint azt is mondta, hogy nem lehet elítélni azokat a párokat, akik ilyen megoldást választanak a gyermekvállalás érdekében. Hozzátette: a közeljövőben jelenik meg az a kormányrendelet, amely a jelenlegi lombikprogram-eljárásokat bővíti.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.