BKK: pénteken lép életbe a tanítási időben érvényes menetrend

Azt javasolják, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg az utazáshoz szükséges bérletét.

MN
2017. 08. 30. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől, vagyis szeptember 1-jétől a közösségi közlekedési járatok a tanítási időszak idején érvényes menetrend szerint közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az év ez időszakában mindez – a megnövekedő utasforgalomhoz igazodva – jellemzően a nyárinál sűrűbb indulásokat jelent, főképp a reggeli és a délutáni csúcsidőben: az iskolaidőszakban az autóbuszvonalakon több mint 100, a trolibuszhálózaton mintegy 10 járművel több közlekedik, mint a nyáron. A villamosvonalakon több mint 40-nel, a metróvonalakon pedig 4-gyel növekszik a szerelvények száma a forgalomban – teszik hozzá.

A tájékoztatás szerint 24 ügyfélközpontban, illetve pénztárban, valamint közel 360 automatával biztosítják a jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, ám a tanév kezdetekor azt ajánlják, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg az utazáshoz szükséges bérletét.

A fővárosi közösségi közlekedési járatok a 2016–17-es tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal legkésőbb a 2017. október 31-ei kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehetők igénybe. Ennek lejártát, de legkésőbb 2017. november 30-át követően csak a 2017–18-as tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes – teszi hozzá a BKK.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.