Botka László: Nincs casting az MSZP-ben

„Nem pozíciókat osztogatunk” – jelentette ki.

MN
2017. 08. 11. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem pozíciókat osztogatunk, nincsen casting az MSZP-ben. Furcsa helyzet, hogy én tavasszal megmondtam, hogy nem akarok árnyékkormányt, akkor mindenki arról írt, hogy ilyet alakítok, most pedig azt kérik rajtam számon, hogy miért nincs árnyékkormány” – mondta Botka László a Hír TV Newsroom című műsorában. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hozzátette, célja az Orbán-rendszer leváltása, és ehhez hív szövetségbe minden demokratát.

Botka szeptemberig végigjárja az országot, és ismerteti pártja programját, amely szerinte egy „igazságosabb és demokratikusabb Magyarországot teremt”. A Gyöngyösről nyilatkozó politikus elárulta, hogy ebben a Heves megyei választókerületben Hiesz György polgármester lesz az MSZP jelöltje.

A közvélemény-kutatások eredményéről és arról, hogy jó ideje nem nőtt az MSZP támogatottsága, Botka azt mondta: 8 hónap van még a választásig, ez pedig a politikában óriási idő. Hozzátette, ő más következtetésre jutott az általa hitelesnek tartott kutatócégek eredményeiből: „a magyarok többsége elégedetlen, kormányváltást akar, és látom azt a több százezer választót, aki bizalommal fordult az új baloldali program felé”.

A „Gyurcsány-kérdés” kapcsán a szegedi polgármester csak annyit mondott, nem változott az álláspontja, az MSZP nem fog együttműködni a korábbi kormányfővel.

Botka László a napokban a Heti Válasznak egyebek mellett arról beszélt, hogy együtt dolgozik Pogátsa Zoltán közgazdásszal, Andor Lászlóval, az Európai Bizottság szociális ügyekért felelős korábbi tagjával és Komáromi Zoltán egészségpolitikussal.

Pogátsa Zoltán a Hír TV-vel ezzel kapcsolatban közölte, sosem lesz belőle politikus, ennek ellenére segít a szocialistáknak, és együttműködik velük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.