BRFK: Agresszívan viselkedett az igazoltatás közben meghalt férfi

Közlésük szerint Á. István az első pillanattól kezdve „kivonta magát az ellenőrzés alól”.

MN
2017. 08. 08. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önként szállt ki az autóból az igazoltatás közben elhunyt 57 éves férfi, és „már a kocsija mellett állt, amikor a rendőrök az intézkedést megkezdték” – közölte a BRFK a Zoom.hu-val. A tájékoztatás szerint Á. István hirtelen agresszív lett, és az első pillanattól kezdve „kivonta magát az ellenőrzés alól, a rendőrökkel közölte, hogy nem ér rá és hagyják békén”.

„Az intézkedő rendőrnőt (egy férfi és egy nő alkotta a járőrpárt) többször női mivoltában megalázóan megsértette és a gépjármű átvizsgálását is meg akarta akadályozni, ellökte a rendőrt és közölte, hogy a gépjármű csomagterét nem vizsgálhatja át” – fogalmaztak.

A BRFK közlése szerint Á. István erőszakos fellépése miatt voltak kénytelenek a járőrök „testi kényszert, majd bilincset alkalmazni vele szemben”, azt azonban tagadják, hogy a járőrök földre vitték volna, és azt is, hogy kirúgták alóla a lábát, amitől a földre zuhant és beverte a fejét. A főkapitányság válasza szerint a rendőrök azonnal levették Á. Istvánról a bilincset, amikor közölte velük, hogy rosszul van, majd lefektették a földre. A rendőri intézkedés jogszerű és szakszerű volt – fűzték hozzá.

A rendőrségi válaszból az derül ki, hogy Á. István hirtelen félreállt az autójával, amikor meglátta a mögötte haladó rendőrautót, leállította a motort és kiszállt. Azt nem tudni, hogy miért intézkedtek a rendőrök Á. Istvánnal szemben, annyit írtak, hogy „közlekedésrendészeti ellenőrzést végeztek”.

Az eset szemtanúja ettől eltérően számolt be a történtekről: szerinte a rendőrök kirúgták Á. István lábait, aki beverte a fejét, amikor a földre zuhant, és akkor még rajta volt a bilincs is. Utána már nem mutatott életjeleket, ezért némi hezitálás után levették a bilincsét és a rendőrök megkezdték az újraélesztését – idézi fel a portál.

Az egymásnak lényegesen ellentmondó nyilatkozatok között vélhetően a közelben működő térfigyelő kamera felvétele tesz majd igazságot; feltéve, hogy értékelhető képet rögzített a tragédiáról – írja a Zoom.hu. Egyébként a portál információi szerint valójában az elhunyt férfi utasa keltette fel az autóját követő rendőrök érdeklődését, miatta akarták átkutatni Á. István gépkocsiját.

Információik szerit az autóban végül nem találtak bűncselekményből származó holmikat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.