BRFK: Nem történt bűncselekmény az Alföldi utcai gyermekotthonban

Lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

MN
2017. 08. 09. 5:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség is arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény, illetve a dolgozók nem követtek el szexuális bántalmazást az Alföldi utcai gyermekotthonban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lezárta a nyomozást – írja a Magyar Hírlap.

A lapot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság tájékoztatta arról, hogy lezárta a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattal kapcsolatban ismeretlen tettes ellen kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a BRFK, a „nyomozás alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése”.

Az ügyben nemcsak a rendőrség indított nyomozást, de belső vizsgálatot rendelt el a szociális államtitkárság, a fővárosi kormányhivatal és az Alföldi utcai gyermekotthon fenntartója is. Ezek már korábban lezárultak, és a rendőrség mostani megállapításához hasonlóan arra jutottak, hogy a médiában megjelent gyanúsításnak nincs alapja, a dolgozók nem követtek el a rájuk bízott kiskorúak sérelmére szexuális visszaélést vagy más bűncselekményt – teszi hozzá a lap.

A főigazgatóság részéről megerősítették: a kormány elkötelezett a gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítésében, kiemelt társadalompolitikai célja az esélyteremtés, valamint a gyermek alaptörvényben garantált védelemhez való jogának biztosítása. Hozzátették, komoly presztízsvesztést okozott a gyermekvédelmi szakmának, hogy a sajtó egyes képviselői a valótlannak bizonyuló hírt már a vizsgálat megkezdése előtt, vizsgálati eredmény nélkül, megtörtént tényként kezelték – írja a Magyar Hírlap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.