Bugyiviselési tanácsokat is tartalmaz a bíróságok arculati kézikönyve

Öt munkanapra gondosan öt alsóneműt javasolnak. A fekete, a fehér és a testszínű a nyerő.

MN
2017. 08. 24. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcmillió forintért vett arculati kézikönyvet az Országos Bírósági Hivatal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (Mome) dizájnercsapatától, amely ehhez öt, karakterében eltérő bíróságot tanulmányozott két hónapig – írja a Hvg.hu.

A portál birtokába jutott útmutató alapján a jövőben az országban minden bíróságon egységes arculatú ügyfélközpontok válthatják ki a kezelőirodákat, ami az OBH elnöke szerint „a magyar bíróságok ügyfélbaráttá válásának folyamatában is fontos lépés”. Erre egyébként összesen ötszázmillió forint van a jövő évi költségvetésben.

„A 21. században a bíróságok megítélését már nem nemcsak az ítéletek minősége határozza meg, hanem az ügyfelekkel való bánásmód is jelentősen befolyásolja” – avat be a bíróságok motivációjába bevezetőjében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, hozzátéve, a Moméval közös céljuk hogy egységes arculattal és berendezéssekkel rendelkező ügyfélközpontokat hozzanak létre, az egyetem tervezői adatbázisát felhasználva.

A Hvg.hu úgy tudja, a bíróságokon meglehetősen nagy vihart kavart a kézikönyv. Az útmutató alapján nem véletlenül, hiszen egyebek mellett olyanok szerepelnek benne, mint hogy

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.