Devizahiteles csomagjához kér támogatást a Jobbik

A Jobbik arra kéri a pártokat, hogy csatlakozzanak a devizahiteleseket érintő csomagjához.

MTI
2017. 08. 16. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik arra kéri a pártokat, hogy csatlakozzanak a devizahiteleseket érintő csomagjához. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint közölte: a témában egy megoldást ismernek, mégpedig a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását.A politikus azt sürgette, hogy a pártok valljanak színt: tarthatónak vélik-e, hogy 256 forinton forintosítottak azoknak, akik 180 forintos árfolyamon vettek fel hitelt. A Jobbik szerint ez igazságtalan – jelentette ki, hozzátéve: a jogtalanul elvett összegeket visszajuttatnák a károsultak számlájára. Z. Kárpát Dániel megismételte, hogy ezt az átváltáson felhalmozott jegybanki többlet terhére létrehozott kártérítési alapból szeretnék elérni.A politikus beszélt arról is, hogy noha támogatják a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását, az csak „aszpirin a haldoklónak”. Kérdésre elmondta: nem hiszi, hogy a parlament hétfői rendkívüli ülésén a megoldást el lehetne érni, de tüneti kezelést igen. A kezdeményező LMP és az azt támogató pártok részéről „kissé aljas húzás volt”, hogy a semmiféle aktualitással nem rendelkező CEU-s javaslatot összemosták a devizahiteles kérdéssel – jegyezte meg, kifejtve: kell hogy legyen fontossági sorrend.A Jobbik alelnökét faggatták arról is, hogy sajtóhírek szerint az ügyészség elutasította a nyomozást a Fidesz 2010-es plakátköltségeinek ügyében. Azt felelte, nem lepődik meg, hogy a hatóság háttérbe helyez ügyeket, ugyanakkor az igazi veszély az, hogy a magyar emberek kezdik ezt megszokni. Folyamatos társadalmi kontroll mellett elejét lehetne venni ezeknek a folyamatoknak – vélekedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.