Durvulnak a zivatarok, akadozik a közlekedés

Kettészakadt az ország, Nyugaton alig húsz fok van, Keleten majdnem negyven. Helyenként akadozik a közlekedés.

MN
2017. 08. 06. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A heves esőzés miatt három villamosjárat helyett pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap este a Facebook-oldalán. Ismertették: a 24-es villamos helyett pótlóbuszok járnak a Keleti pályaudvar és az Orczy tér között. A 28A villamos helyett pótlóbuszok közlekednek az Élessarok és a Kada utca/Maglódi út között, a 37A villamos pedig az Őrház és a Sörgyár között nem jár. A 99-es busz pedig módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Mátyás tér megállót. A Libegő a kedvezőtlen időjárás miatt nem üzemel - tették hozzá.

 

Budapesten kora este szakadt le az ég, a Nagyfuvaros utcában egy fa is kidőlt, a tömegközlekedést ezen a szakaszon szintén leállították. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat új vészjelzést adott ki vasárnap, miszerint a délkeleti országrészben másodfokúra emelték a riasztási szintet a várható heves zivatarok és felhőszakadások miatt.

Az ország dunántúli és középső területein továbbra is elsőfokú riasztás van érvényben. A Dunántúl jelentős részén már áthaladt a zivatarlánc, a hidegfront következtében délutánra alig 20 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet az osztrák határ közelében. Eközben az Alföld számos pontján 37 körüli hőmérsékletet mértek.

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.