Egyelőre nem teltek be a helyek az ELTE gender szakán

Eddig tízen jelentkeztek a képzésre.

MN
2017. 08. 10. 5:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben indul a társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés, ám úgy tűnik, meglehetősen kis hallgatói létszámmal: eddig tízen jelentkeztek a szakra, de még várják a pótjelentkezéseket – írja a Magyar Hírlap.

Kövér-Van Til Ágnes, a társadalmi nemek tanulmánya szakigazgatója a lapnak azt mondta, összesen tizennyolc helyet hirdettek meg, és a jelentkezőknek a felvételin – a kötelező irodalom ismeretén kívül – egy kutatási tervet kellett bemutatniuk. „Nagyon izgalmas témákkal érkeztek a felvételizők” – fűzte hozzá. A képzés honlapjáról egyébként kiderül, hogy a kötelező kurzusok közt szerepel a „társadalmi nemek szociálpszichológiája”, valamint az „antidiszkrimináció és emberi jogok a társadalmi nemek perspektívájából”.

A Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) sem zárult le még a jelentkezés a családpolitikai képzésre, amelyen többek közt családszociológiát és demográfiai ismereteket lehet majd tanulni – közölte a lappal a BCE Kommunikációs Igazgatósága. Elmondták, hogy a hallgatók közösségi gazdaságtant, adatelemzési módszereket, háztartás- és munkagazdaságtant, családszociológiát, demográfiát, közpolitika-elemzést és humán szolgáltatások menedzsmentjét tanulhatnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.