Egymillióra bírságolták a melegeket kizáró uszodát

Az Atlasz Sportegyesülettől megtagadták az uszoda használatát. Telt házra hivatkoztak, de nem volt igaz.

MN
2017. 08. 29. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátrányos megkülönböztetés miatt marasztalta el az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a budapesti MOM Uszoda és Sportközpontot, amely még februárban megtagadta a melegeknek sportrendezvényeket szervező Atlasz LMBTQ Sportegyesülettől az uszoda használatát – írja az Index.

Az EBH határozatában az Atlasz Sportegyesületnek adott igazat, és kimondta, hogy a MOM uszoda a tagok szexuális irányultsága, illetve nemi identitása miatt diszkriminált, így megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. A hatóság eltiltotta az uszodát a jogsértő magatartástól, valamint egymillió forintos bírságot rótt ki rá – azt nem az egyesület, hanem a költségvetés kapja.

A hatóság megállapította, hogy a pályafoglaltsági és a jegyeladási adatok nem igazolták a MOM uszoda érvelését, hogy nem tud új foglalásokat fogadni. A házirendet pedig a hatóság vizsgálatának megindulását követően, utólag igazították az érveléshez. Az EBH határozata ellen nem lehet fellebbezni, de az uszoda bíróságon kérheti annak felülvizsgálatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.