Elegük lett a tiszaföldváriaknak a sok drogosból

Megmozdulást szerveztek Tiszaföldváron, mert a helyiek szerint drogosok szálltak meg egy lakatlan házat.

MN
2017. 08. 12. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megelégelték a tiszaföldváriak, hogy a településen lévő elhagyott ingatlanok környékén elszaporodtak a bűncselekmények. Gyümölcsöt, vasat, mozdítható tárgyakat lopnak – mint az a Hír TV helyszíni riportjából kiderül. A Jobbik helyi alapszervezete egy hét alatt két lakossági fórumot is szervezett a probléma feltérképezésére.

„Elegük lett az embereknek abból, hogy vegzálják őket. A biztonság megromlott, az idősek félnek. Beugrálnak hozzájuk, a terményt lopják, elvisznek a cipőtől a bicikliig mindent, hogy meg tudják venni azokat a szereket, amikkel ők bódulttá válnak, és itt vegzálják a lakosságot” – mondta a televíziónak Soós Antal, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés tagja.

A többség a környéken élő roma családokat vádolja a közbiztonság romlása miatt, akik szerintük nemcsak használják, de terjesztik is a dizájnerdrogokat.

„Reggel mentem a temetőbe locsolni, tizenkettőt számoltam meg, az egyik így, mint a részeg ember. Hát nekem azt ne mondja senki, hogy korán reggel részeg, az olyan drogos hogy ” – panaszolta egy helybéli.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai általuk egészségügyi sétáknak nevezett eseményeken feltérképezik a gyanús helyzeteket. A lakosok információi, tapasztalatai alapján feljelentést tesznek, mert szerintük a helyiek nem mernek a rendőrséghez fordulni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.