Elmossa az eső az ünnepi program egy részét

Több változás is lehet a kedvezőtlen időjárás miatt, az ejtőernyős ugrás már biztosan elmarad.

MN
2017. 08. 20. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes körű megtartását – közölte az augusztus 20-ai központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vasárnap délelőtt az MTI-vel. A közlemény szerint a Duna Országház előtti szakaszán megtartott vízi és légi parádé programjából az ejtőernyős ugrások maradnak ki.

Az időjárás nem kíméli a nemzeti ünnepet. A várható esőzések miatt Budapestre, Pest megyére, valamint Heves és Nógrád megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint az érintett területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső hullhat. Emellett erős szélre is lehet számítani: délután a Tiszántúlon és a főváros tágabb környezetében akár 60 kilométer/órás széllökések is lehetnek. Kara Ákos, az operatív törzs vezetője már szombat délután jelezte, hogy a nap folyamán a friss információk, meteorológiai előrejelzések alapján döntenek szükséges-e az egyes programokat módosítani. Előfordulhat tehát, hogy nem az ejtőernyős ugrások törlése lesz az egyetlen változás az eredeti tervekhez képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.