Építkeznek az M1-esen, napokra megbénul az autópálya

Öt kilométeres torlódás alakult ki a sztráda Budapest felé vezető oldalán, tengelysúlymérő állomást építenek az autósztrádán.

MTI
2017. 08. 23. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas dugó alakult ki az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 64-es kilométernél szerda délután – tudta meg az MTI a Magyar Közút M1-bicskei mérnökségének diszpécserétől.

Turán Péter elmondta, az autópályán tengelysúlymérő állomást telepítenek, ezért csak egy sáv járható. Emiatt mintegy öt kilométeres torlódás alakult ki.

Munkálatok szerdán 18 óráig, csütörtökön pedig reggel 7-től várhatóan szintén 18 óráig tartanak. Ebben az időszakban jelentős torlódások várhatók. Azt javasolta, hogy aki teheti, a Tata-Környe csomópontnál hajtson le az autópályáról, és a 61-es kilométernél térjen vissza a Tatabánya centrum csomópontnál.

A nemzeti tengelysúlymérő rendszer kivitelezési munkálatai várhatóan e hét végére fejeződnek be minden frekventált helyen – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a múlt héten.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium beruházásában országosan 89 helyszínen kerül az aszfalt alá automatikus tengelysúlymérő szenzor az útdíjköteles szakaszokon a túlsúlyos járművek kiszűrésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.