Félelmetes betonteknőt épít Mészáros Lőrinc cége Szilvásváradra

Hatezer fős lovas stadiont húztak fel a Szalajka-völgy kapujában, miközben a településen csak negyedannyian élnek.

MN
2017. 08. 18. 7:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási új betonstadion épül a régi komplexum helyére Szilvásváradon, a zöldövezet határában, a Szalajka-völgy bejáratánál.

Az Állami Ménesgazdaság részeként fejlesztett lovaspálya hatezer fő befogadására lesz alkalmas, és három oldalról is páholy veszi körül – alaposan elcsúfítva a környezetet, írja az Index.

A 3,38 milliárd forintba kerülő stadiont Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft., illetve az Euro Campus Kft. építi, méterekre a tavaly novemberben átadott fedett pályás lovardától.

Bár Szilvásváradon régóta tartanak nagy lovas versenyeket, így kérdés, hogy mennyire lesz kihasznált majd a két létesítmény: Szilvásvárad állandó lakossága kevéssel több mint 1600 fő, tehát a falu közössége maga sem töltené meg a stadiont.

Nyáron az idegenforgalom miatt ugyan többen is laknak a településen, de a helyszínen nyaraló kollégánk július közepén sem látott tolongó tömegeket a pénzért látogatható ménesgazdaság és lovarda bejáratánál.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad fejlesztésének költségeit eredetileg 4,6 milliárdra becsülték, de a vállalat végül 6,2 milliárd forintért szerződött Mészáros Lőrinc cégével, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, illetve az Euro Campus Kft.-vel a feladat elvégzésére.

Az első ütemben épülő fedett lovarda kapcsán ifjabb Bozsik József, a fogathajtók szövetségi kapitánya súlyos kritikákat fogalmazott meg, amiért Czerván György államtitkár rendesen kiosztotta, majd Bozsik nem folytathatta munkáját szövetségi kapitányként, és az utánpótlást is elvették tőle.  

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.