Fidesz-közeli intézettől torpedózták meg Vágó Gábor népszavazási kérdését

Az Alapjogokért Központ elemzője kért felülvizsgálatot.

MN
2017. 08. 23. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fidesz-közeli intézet munkatársa támadta meg a Kúrián a korrupcióellenes népszavazási kérdést – írja a Hír TV.

A Nemzeti Választási Bizottság még májusban hitelesítette a Korrupcióellenes Szövetség titkárának, Vágó Gábornak a népszavazási kérdését, ám a kormányközeli Alapjogokért Központ elemzője felülvizsgálatot kért. Így az aláírásgyűjtés nem kezdődhet meg, és a nyári ítélkezési szünet miatt az egész akció több hónapot csúszik.

Vágó Gábor arról kezdeményezett referendumot, hogy a lakosság egyetért-e azzal, miszerint a korrupciós bűncselekmények legalább 12 évig ne évülhessenek el. A felülvizsgálatot kérő Melles Marcell ezzel szemben azzal érvel, hogy az elképzelés alaptörvény-ellenes, mert sikeres referendum esetén a korrupciós bűncselekmények elévülése az életellenes bűncselekményekéhez lenne hasonló.

„Aránytalanul súlyos a korrupciós helyzet is, hiszen az, hogy az államból ilyen mértékben lopják ki a forrásokat, emberéletekbe kerül. Ez is életellenes bűncselekmény, hisz ha egy kórházi beruházásból kilopják a pénzt, akkor azon emberéletek múlhatnak” – jelentette ki Vágó Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.