Fideszes EP-képviselő: Nem Soros nyomja a gombot Brüsszelben

Schöpflin György nem gondolja úgy, hogy Soros miatt kezdeményeztek volna kötelezettségszegési eljárást.

MN
2017. 08. 08. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem Soros György nyomja a gombot Brüsszelben, annak érdekében, hogy hívják össze a parlamenti ülést Budapesten a CEU miatt – nyilatkozta az Atv.hu-nak Schöpflin György. A fideszes EP-képviselő arra a kérdésre, hogy más fideszesek és Orbán Viktor miért láttatja Sorost „mindenható háttérhatalomnak”, azt mondta: ez a politika!

Schöpflin György nem tartja valószínűnek, azt sem, hogy a milliárdos üzletember hívná össze a magyar parlament rendkívüli ülését.

Én nem gondolom, hogy Soros György irányítaná az Európai Bizottságot, és ezért kezdeményeztek volna kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben a felsőoktatási törvénymódosítás, a CEU ügyében – mondta a fideszes európai parlamenti képviselő az Atv.hu-nak.

A képviselő aztán hozzátette: nem tudja konkrétan, hogy a háttérben mi történt a CEU-val kapcsolatos uniós kötelezettségszegési eljárás megindítása előtt Brüsszelben. Azt lehet tudni, hogy Soros György és Michael Ignatieff előtte beszéltek Juncker bizottsági elnökkel és más biztosokkal is.

Schöpflin György szerint a CEU ügyében ki kell szedni az egészből a politika méregfogát, és akkor kiderül, hogy nincs más probléma, kifogás, mint a szolgáltatás szabad áramlása, erre pedig megvan a magyar ellenérvrendszer. A vizsgálatot a Európai Néppárt is szorgalmazta, Manfred Weber frakcióvezető is, de most már az a várakozás, hogy lesz kiegyezés, valamilyen jogi-adminisztrációs megoldást találnak a felek – tette hozzá a képviselő.

A Soros-plakátok kapcsán Schöpflin György csak annyit mondott: ő maga nem nagy plakátbarát, de a kampány legalább azt elérte, hogy most már mindenki tudja, ki az a Soros György.

„Soros Györgyről, a spekulánsról szólt a kampány, és nem Soros Györgyről, a zsidó származású milliárdos üzletemberről” – mondta Schöpflin György, és emlékeztetett, hogy az izraeli miniszterelnök szerint sem volt antiszemita hangütése a plakátoknak.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.