Fotók: pusztított a vihar Orosházán

A viharsarki város kórházát is kár érte.

MN
2017. 08. 06. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a Dél-Alföld megyéire másodfokú riasztást adtak ki a várható viharok miatt – az Országos Meteorológiai Szolgálat nem tévedett. Orosházán a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa, viharkárok miatt nem jár a vonat, valamint lezárták a 47-es főutat is.

 

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere szerint a vihar húsz perc alatt söpört végig a városon. A kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére rádőlt egy fa, át kellett helyezni máshová a betegeket – értesült az MTI. Fa dőlt egy idősek otthona udvarára is, a szakrendelő és a piac tetőszerkezetét pedig megbontotta a szél, utóbbinak a felét le is vitte. Sok helyen nincs áram, és lehetséges, hogy hétfőn az egyik óvodát nem tudják kinyitni, mert ott is gondok vannak – tette hozzá a városvezető.

 

Este fél nyolcig 150 bejelentést kaptak a tűzoltók és a katasztrófavédelem – mondta Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Faágak borítják a 47-es számú főút Orosháza környéki szakaszát, valamint a vasutat, ezért jelenleg a közúton nem engedik a forgalmat, és nem jár a vonat sem Orosháza és Szeged között – tette hozzá Baráth Ilona.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.