Garancsi cége építi ötmilliárdért a békásmegyeri vásárcsarnokot

Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban ítélték oda a beruházást, ami nagyobb részt hitelből valósul meg.

MN
2017. 08. 30. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Market Építő Zrt. nyerte az új békásmegyeri vásárcsarnok építésére kiírt – hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárásban lebonyolított – közbeszerzést, és kedden már alá is írta a szerződést a III. kerületi önkormányzattal. A közbeszerzési portálon elérhető szerződésben a vállalkozói díj nettó 4,99 milliárd forint, amihez 3 százalékos tartalékkeret társul.

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó, állami megrendelésekkel bőven ellátott cégnek 741 napja, vagyis két éve van rá, hogy felépítse a „pavilonos-árkádos” vásárcsarnokot, illetve felújítsa a környező Heltai Jenő teret is.

A kormány még tavaly év elején döntött arról, hogy a 2015-ös költségvetési maradványból egyebek mellett Óbuda-Békásmegyer önkormányzata is kap közel 1,6 milliárd forintot az új vásárcsarnokra. Igaz, az első terveket már két évvel korábban, 2014-ben bemutatták. Az állami támogatás mellé a kerület 4 milliárd forint hitelt is felvett

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.